3 simpele manieren om te ontstressen

Ontstressen oftewel prikkelverwerking kan op veel manieren. In mijn sessies met hooggevoelige kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels gaan we dan ook altijd samen op zoek naar welke manier past bij het kind. Dit kunnen natuurlijk ademhalingsoefeningen zijn, de natuur in gaan of bijvoorbeeld even tekenen. Er zijn echter ook manieren die iedereen kunnen helpen, maar waar je misschien niet meteen aan denkt.

1. Water drinken

Een mens bestaat voor een groot deel uit water. Geen wonder dus dat water drinken gezond is. Het zorgt echter ook voor het afvoeren van afvalstoffen. Prikkels zijn eigenlijk ook afvalstoffen die je wilt afvoeren, water drinken kan daar dus zeker bij helpen!

2. Losschudden / dansen

Ik ben altijd jaloers als ik met onze hond aan het wandelen ben en ik zie hem dan zichzelf even helemaal losschudden. Dit doen honden om stress of spanning los te laten en dus letterlijk van zich af te schudden. Waarom zou dit voor mensen dan niet helpen? Nu kan losschudden heel ongemakkelijk voelen om te doen, maar dansen is ook een manier van losschudden. Ga dus eens lekker dansen als je veel spanning of stress voelt!

3. Douchen

Na een dag vol prikkels en stress kan een douch heerlijk aanvoelen. Niet alleen omdat je je dan weer schoon voelt, maar ook omdat je dan letterlijk alle spanning van je af spoelt. Een douche helpt dan ook over het algemeen beter dan in bad gaan.  

En wat doe jij om spanning en stress los te laten? En je kinderen? Mochten jullie hier hulp bij kunnen gebruiken, neem dan contact met me op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *