Over Casa Lina

Casa Lina helpt kinderen op zichzelf te vertrouwen

Wie ben ik?

Mijn naam is Lineke. Ik ben moeder van twee hooggevoelige meiden en woon samen met mijn man, kinderen, twee katten een hond in Meerssen.

Ik ben behulpzaam, hooggevoelig, perfectionistisch, creatief, geduldig, zorgzaam, leergierig en goed in organiseren en analyseren. Ook kan ik me goed inleven in de beleveniswereld van anderen. Al deze kwaliteiten zet ik in bij het begeleiden van kinderen. In 2020 ben ik afgestudeerd als kindercoach bij Kind In Kracht opleidingen.

Ik geloof dat iedereen zijn eigen oplossingen weet, maar soms heb je een zetje nodig om erachter te komen wat voor jou werkt. Daar help ik met alle liefde mee.

Waarom?

Is uw kind vaak boos of heeft uw kind concentratieproblemen op school? Misschien heeft uw kind slaapproblemen of angsten waar hij of zij veel last van heeft of is uw kind snel overprikkeld of heel gevoelig. Kortom, zit uw kind niet zo lekker in zijn of haar vel dan ga ik uw kind en jullie als ouders hiermee helpen.

Samen met uw kind ga ik kijken naar zijn of haar sterke kanten en hoe we die kunnen inzetten om het zelfvertrouwen te vergroten. Ik gebruik hiervoor creatieve werkvormen,
spelletjes, verhalen, meditatie en visualisaties. Daarnaast werk ik ook met fysieke oefeningen om kinderen te leren luisteren naar hun gevoel en op hun gevoel te vertrouwen. Ik kijk wat bij uw kind past. Hierin betrek ik ook jullie als ouders om jullie te helpen je kind beter te begrijpen en te ondersteunen.

Kind niet lekker in zijn vel

Aanpak

Onze ontdekkingsreis

Wat gaan we zoal doen?

Creatief

Door creatief bezig te zijn ontdekken we de kwaliteiten van uw kind

Spelletjes

Door spelletjes ontdekken we samen welke mooie kwaliteiten uw kind heeft

Verhalen

Door naar verhalen te luisteren die te maken hebben met wat er speelt in het leven van uw kind , leert uw kind omgaan met moeilijke situaties

Visualisatie

Door middel van visualisatie en meditatie leert uw kind te ontspannen

h-18

Privacy en evaluatie

Ik vind het heel belangrijk om een vertrouwensband met uw kind te hebben. Daarom zal ik altijd met uw kind bespreken wat ik jullie als ouders mag vertellen over wat er besproken is tijdens de sessie. De activiteiten die we doen en het eventuele thuis oefenen ervan zal wel gedeeld worden. Dit kan aan het eind van elke sessie zijn of tijdens de tussentijdse of eind evaluatie.

In de evaluatie bespreek ik kort met u wat we hebben gedaan, wat ik als resultaten zie en hoe we eventueel verder gaan. Ook hoor ik graag uw feedback uiteraard, dit mag ook altijd tussendoor.