Prikkelstorm in je hoofd

Een tijdje geleden volgde ik de prikkelstorm workshop van Karin Janssen, naar het gelijknamige boek “Prikkelstorm” van haar. In eerste instantie had ik verwacht dat het vooral een aanvulling op het boek zou zijn of een manier om het boek in te zetten in de kindercoaching praktijk. De praktijk bleek echter andersom, maar zeker niet minder leuk!

De coachingskaarten kun je prima zonder het boek inzetten, alhoewel het wel helpt als het kind het boek gelezen heeft of voorgelezen heeft gekregen. Met de kaarten kun je snel inzichtelijk maken welke prikkels er zijn, welke prikkels het meest effect hebben op het kind en hoe het voelt als ze teveel prikkels, ofwel “prikkelstorm” hebben. Daarna wordt er natuurlijk ook verder gekeken naar mogelijke oplossingen als er dan prikkelstorm optreedt.

Al met al is dit een hele mooie methode voor met name gevoelige kinderen om snel inzichtelijk te krijgen wat er allemaal gebeurd bij prikkelstorm en nog belangrijker: wat je er tegen kunt doen!

Wil je meer weten of deze methode of het boek Prikkelstorm? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *