Essentiële oliën en kindercoaching

Recentelijk ben ik begonnen me te verdiepen in de wondere wereld van de essentiële oliën. De natuurgeneeskundig therapeute waar ik al een tijdje kom en ook stage heb gelopen voor mijn kindercoach opleiding heeft me hiermee kennis laten maken. Dit is misschien niet direct een onderwerp waar je aan denkt bij kindercoaching. Toch denk ik dat dit een mooie toevoeging kan zijn bij de coaching sessies. Ik wilde dit echter eerst zelf proberen en dus werden mijn kinderen en ik de proefpersonen.

Al meteen toen de starterkit binnenkwam zijn we ermee aan de slag gegaan. Dankzij de ondersteuning vanuit Blooming blends en hun facebook groep is het niet moeilijk om te beginnen. In de starterkit zaten onder andere 12 verschillende oliën en een diffuser. Daarnaast kreeg ik vanuit Blooming blends ook nog rollers en een boekje met uitleg. Voor de kinderen heb ik later ook nog een eigen diffuser gekocht, een schattig uiltje. Deze zetten we standaard aan voor het slapen en zorgt ervoor dat ze beter in slaap vallen. Ook de rollers voor concentratie en slapen helpen hun goed als ze het nodig hebben. Bij buikpijn van de jongste laatst hebben we ook de olie ingezet.

We merken echt verschil en zijn allemaal heel enthousiast. Als ik de verhalen lees en zelf het verschil merk geloof ik echt dat dit een extra ondersteuning kan zijn voor iedereen die hiervoor openstaat. Ik ga dit zeker inzetten en de diffuser krijgt een mooi plekje in de praktijkruimte!